
EMILE GIFFARD ОТ ФАРМАЦЕВТ И БИЛКАР ДО СЪЗДАТЕЛ НА ЛИКЬОРИ
Роден през 1842г в Анжу (долината Лоар) с диплома за фармацевт от Париж, Emile Giffard се връща към корените си, за да създаде своя аптека
в сърцето на град Анжер.

ГОРЕЩИТЕ ЛЕТНИ ВЪЛНИ НА 1885 ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА МУ
Собственикът на съседния на аптеката Град Хотел отива да види Emile и го моли да намери решение за по-лесно понасяне на жегите на своите клиенти…
По това време Emille е изучавай диджестивите и освежаващите свойства на ментата и за това, той избира един уникален вид растение мента Mitcham, идващо ог малко английско село наречено така. Този сорт е бил познат с изключителните си терапевтични и вкусови характеристики.
И така, от ментата той извлича етерично масло и създава прозрачен ликьор, който има едновременно голям финес и невероятно освежаващи способности.
Тества ликьора с гостите от хотела, които оценяват високо новата свежа напитка. Кръщава я Menthe-Pastille, реферираща към вкуса на отдавна познатите и ценени ментови пастили и решава да превърне своята аптека в дестилерия. През октомври 1885г основава своята компания и започва произвоството на ликьори и сиропи.
От тогава и до ден днешен, фамилия Giffard се усъвършенства в производството на висококачествени продукти, като грижливо пази семейните рецепти в тайна.
МЕНТА МИТЧАМ – СЕЛЕКТИРАНА ЛЮТИВА МЕНТА
Този сорт мента се счита за най-стария сорт мента. Той е открит случайно в английския град Мичъм. Листата му са много тъмни, тъй като съдържат много антоцианинови оцветители. Ароматът им е много свеж
КАК ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА МЕНТА-ПАСТИЛ
Класически поднесена Мента-Пастил е охладена, върху кубчета лед и гарнирана със свежи ментови листа.
Може да се добави и тоник и резен лимон , ако предпочитате по-дълги напитки.
