Описание
Съчетание от два сорта, които се винифицират отделно и отлежават 18 месеца в 225-литрови бъчви от френски дъб. Купажа им подсилва елегантността на виното, заради точния момент и съотношение, в които са комбинирани.
Жив тъмночервен цвят с виолетови оттенъци, който засилва това плътно тяло с добра концентрация. В аромата се усещат акценти от печени черни плодове, тъмен шоколад и сладки подправки, които се разливат във вкуса със свежа пикантност за финал.
История
Изба Карабунар започва своя път през 2007 г. в местността Шаровица край с. Карабунар, в сърцето на Северна Тракия, пулсиращо с кръвта на земята – виното. От незапомнени времена населението тук е свързано с лозарството. Неслучайно именно в този край през 2017 г. се роди Виа Винера - водещата серия на изба Карабунар. Това са вина, създадени със страст и майсторлък от хора, отдадени на винарското изкуство. За тяхното производство се подбира на ръка само най-качественото грозде, което се винифицира при изключителни технологични стандарти, след което виното се оставя да отлежи в нови бъчви от френски дъб толкова, колкото е необходимо, за да се превърне в празник за сетивата.
Съчетание от два сорта, които се винифицират отделно и отлежават 18 месеца в 225-литрови бъчви от френски дъб. Купажа им подсилва елегантността на виното, заради точния момент и съотношение, в които са комбинирани.
Жив тъмночервен цвят с виолетови оттенъци, който засилва това плътно тяло с добра концентрация. В аромата се усещат акценти от печени черни плодове, тъмен шоколад и сладки подправки, които се разливат във вкуса със свежа пикантност за финал.
Изба Карабунар започва своя път през 2007 г. в местността Шаровица край с. Карабунар, в сърцето на Северна Тракия, пулсиращо с кръвта на земята – виното. От незапомнени времена населението тук е свързано с лозарството. Неслучайно именно в този край през 2017 г. се роди Виа Винера - водещата серия на изба Карабунар. Това са вина, създадени със страст и майсторлък от хора, отдадени на винарското изкуство. За тяхното производство се подбира на ръка само най-качественото грозде, което се винифицира при изключителни технологични стандарти, след което виното се оставя да отлежи в нови бъчви от френски дъб толкова, колкото е необходимо, за да се превърне в празник за сетивата.
- Сорт: Каберне Совиньон, Сира.
- Тип: червено сухо вино.
- Регион: Тракийска низина.
- Произход: България.
- Реколта: 2018 г.
- Опаковка: бутилка 0,75 л.
- Алкохол: 13,5%.
- Отлежаване: 18 месеца в нови бъчви от френски дъб.
Подходящо допълнение към печено агнешко с розмарин, скара или паста. Съчетава се прекрасно със сухи мезета и ароматни сирена.