История
Изба Карабунар започва своя път през 2007 г. в местността Шаровица край с. Карабунар, в сърцето на Северна Тракия, пулсиращо с кръвта на земята – виното. От незапомнени времена населението тук е свързано с лозарството. Неслучайно именно в този край през 2017 г. се роди Виа Винера - водещата серия на изба Карабунар. Това са вина, създадени със страст и майсторлък от хора, отдадени на винарското изкуство. За тяхното производство се подбира на ръка само най-качественото грозде, което се винифицира при изключителни технологични стандарти, след което виното се оставя да отлежи в нови бъчви от френски дъб толкова, колкото е необходимо, за да се превърне в празник за сетивата.
Отличен бленд от два сорта - Совиньон Блан и Шардоне отлежавало 4 месеца в дъбови бъчви. Купаж със златист цвят с искрящи зелени оттенъци. Аромат с нежно докосване на ванилия и кроасан с масло, допълнени от сладки тропически плодове. Плътно тяло със запомняща се плодова свежест и леко минерално усещане за финал.
Изба Карабунар започва своя път през 2007 г. в местността Шаровица край с. Карабунар, в сърцето на Северна Тракия, пулсиращо с кръвта на земята – виното. От незапомнени времена населението тук е свързано с лозарството. Неслучайно именно в този край през 2017 г. се роди Виа Винера - водещата серия на изба Карабунар. Това са вина, създадени със страст и майсторлък от хора, отдадени на винарското изкуство. За тяхното производство се подбира на ръка само най-качественото грозде, което се винифицира при изключителни технологични стандарти, след което виното се оставя да отлежи в нови бъчви от френски дъб толкова, колкото е необходимо, за да се превърне в празник за сетивата.
- Сорт: Шардоне, Совиньон блан.
- Тип: бяло сухо вино.
- Регион: Тракийска низина.
- Произход: България.
- Реколта: 2022 г.
- Опаковка: бутилка 0,75 л.
- Алкохол: 13.5%.
- Отлежаване: 4 месеца в нови бъчви от френски дъб.
Виното е подходящо, както в съчетание, така и като аперитив. За по-силно усещане на превъзходния му вкус, може да се комбинира със салати с дресинг, зеленчукови предястия, ястяи от бели меса и риба. А за още по-приятно вкусово преживяване - с десерти и плодови салати.