РАКИЯ КУЛТУРНА ОРИГИНАЛНА - 500 ml

Каталожен номер:
0202001167
Website:

РАКИЯ КУЛТУРНА ОРИГИНАЛНА - 500 ml

Каталожен номер:
0202001167
Website:

Описание

Ракия Културна Оригинална е най-новото попълнение в селекцията от ракии на изба Карабунар.

Произведена е по традиционна технология и е купаж на дестилати от ароматни сортове грозде, в който определящо характера влияние имат сортовете грозде червен мискет и мускат отонел.

Отпочива в продължение на 6 месеца преди да се бутилира, за да достигне вкус, достоен за вашата трапеза.

Отличава се с искряща бистрота, изключителна свежест и аромат с нотки на цветя и мускус.

Оригинална Културна ракия е 40-градусова, с естествена мекота и дълъг, запомнящ се послевкус.

История

Културна ракия идва от прочутата изба „Карабунар“ и с основание може да бъде наречена „културно наследство“. Тя се произвежда в лимитирани количества от червен мискет от собствени лозя. Този стар местен български винен сорт със сладки и сочни зърна зрее по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие (шарения вид) на почвите.

Освен на тероарните ососбености и вековната традиция на региона, доброто качество и чистотата на Културна ракия се дължи и на старата класическа технология на производство в медни казани, запазена и до днес от майсторите на Карабунар.

Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина. Дестилацията се случва максимално бързо след края на ферментацията. Резултатът е дестилати с неповторими аромати и вкус. В зависимост от категорията на крайния продукт, дестилатите отлежават за по-кратък или по-дълъг период от време в бъчви от български дъб. Така всеки път, когато отпивате Културна ракия, вие опитвате чиста, свежа или отлежала, истинска ракия без добавки, с доказан произход и високо качество.

Избирайки я, вие избирате най-доброто от културата на лозарството и винарството в България и всяка глътка ще го потвърди.

Характеристики

  • Дестилат: Червен Мискет и Мускат.
  • Произход: България.
  • Опаковка: бутилка 0,500 л.
  • Алкохол: 40%.
  • Отлежаване: отпочива 6 месеца.

Препоръки за консумация

Идеалната ракия за салата или туршия. Освен в традиционни комбинации според вкуса, можете да намерите и други интересни комбинации за Културна ракия на www.kulturna.bg

Ракия Културна Оригинална е най-новото попълнение в селекцията от ракии на изба Карабунар.

Произведена е по традиционна технология и е купаж на дестилати от ароматни сортове грозде, в който определящо характера влияние имат сортовете грозде червен мискет и мускат отонел.

Отпочива в продължение на 6 месеца преди да се бутилира, за да достигне вкус, достоен за вашата трапеза.

Отличава се с искряща бистрота, изключителна свежест и аромат с нотки на цветя и мускус.

Оригинална Културна ракия е 40-градусова, с естествена мекота и дълъг, запомнящ се послевкус.

Културна ракия идва от прочутата изба „Карабунар“ и с основание може да бъде наречена „културно наследство“. Тя се произвежда в лимитирани количества от червен мискет от собствени лозя. Този стар местен български винен сорт със сладки и сочни зърна зрее по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие (шарения вид) на почвите.

Освен на тероарните ососбености и вековната традиция на региона, доброто качество и чистотата на Културна ракия се дължи и на старата класическа технология на производство в медни казани, запазена и до днес от майсторите на Карабунар.

Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина. Дестилацията се случва максимално бързо след края на ферментацията. Резултатът е дестилати с неповторими аромати и вкус. В зависимост от категорията на крайния продукт, дестилатите отлежават за по-кратък или по-дълъг период от време в бъчви от български дъб. Така всеки път, когато отпивате Културна ракия, вие опитвате чиста, свежа или отлежала, истинска ракия без добавки, с доказан произход и високо качество.

Избирайки я, вие избирате най-доброто от културата на лозарството и винарството в България и всяка глътка ще го потвърди.

  • Дестилат: Червен Мискет и Мускат.
  • Произход: България.
  • Опаковка: бутилка 0,500 л.
  • Алкохол: 40%.
  • Отлежаване: отпочива 6 месеца.

Идеалната ракия за салата или туршия. Освен в традиционни комбинации според вкуса, можете да намерите и други интересни комбинации за Културна ракия на www.kulturna.bg

Обявените цени са базови цени с ДДС за продажба на едро от Селеста Трейдинг ООД към търговски партньори.

Снимките използвани в този сайт са само с илюстративна цел.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)