РАКИЯ КУЛТУРНА ОТЛЕЖАЛА - 500 ml

Каталожен номер:
202001166
Website:

РАКИЯ КУЛТУРНА ОТЛЕЖАЛА - 500 ml

Каталожен номер:
202001166
Website:

Описание

Ракия Културна Отлежала заема централно място в селекцията ракии на Изба Карабунар.

Произвежда се по традиционна технология от винен дестилат на благодатния сорт червен мискет, отлежал не по-малко от 3 години в бъчви от български дъб.

Отличава се с богат и комплексен аромат, с леко изразени конячени нюанси и цвят на светъл кехлибар.

История

Културна ракия идва от прочутата изба „Карабунар“ и с основание може да бъде наречена „културно наследство“. Тя се произвежда в лимитирани количества от червен мискет от собствени лозя. Този стар местен български винен сорт със сладки и сочни зърна, зрее по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие (шарения вид) на почвите.

Освен на тероарните ососбености и вековната традиция на региона, доброто качество и чистотата на Културна ракия се дължи и на старата класическа технология на производство в медни казани, запазена и до днес от майсторите на Карабунар.

Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина. Дестилацията се случва максимално бързо след края на ферментацията. Резултатът е дестилати с неповторими аромати и вкус. В зависимост от категорията на крайния продукт дестилатите отлежават за по-кратък или по-дълъг период от време в бъчви от български дъб. Така всеки път, когато отпивате Културна ракия, вие опитвате чиста, свежа или отлежала, истинска ракия без добавки, с доказан произход и високо качество.

Избирайки я, вие избирате най-доброто от културата на лозарството и винарството в България и всяка глътка ще го потвърди.

Характеристики

  • Дестилат: Червен Мискет.
  • Произход: България.
  • Опаковка: бутилка 0,200 л.
  • Алкохол: 40%.
  • Отлежаване: не по-малко от 3 години в бъчви от български дъб.

Препоръки за консумация

Това е една универсална ракия. Перфектно се съчетава със салати и ордьоври, когато е добре охладена.

Културна Отлежала е ракия за познавачи, подходяща както за аперитив, така и за диджестив, поднесена с ароматна пура.

Чудесно се вписва и в отбрани коктейли. Идеи за интересни комбинации можете да намерите на www.kulturna.bg.

Ракия Културна Отлежала заема централно място в селекцията ракии на Изба Карабунар.

Произвежда се по традиционна технология от винен дестилат на благодатния сорт червен мискет, отлежал не по-малко от 3 години в бъчви от български дъб.

Отличава се с богат и комплексен аромат, с леко изразени конячени нюанси и цвят на светъл кехлибар.

Културна ракия идва от прочутата изба „Карабунар“ и с основание може да бъде наречена „културно наследство“. Тя се произвежда в лимитирани количества от червен мискет от собствени лозя. Този стар местен български винен сорт със сладки и сочни зърна, зрее по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие (шарения вид) на почвите.

Освен на тероарните ососбености и вековната традиция на региона, доброто качество и чистотата на Културна ракия се дължи и на старата класическа технология на производство в медни казани, запазена и до днес от майсторите на Карабунар.

Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина. Дестилацията се случва максимално бързо след края на ферментацията. Резултатът е дестилати с неповторими аромати и вкус. В зависимост от категорията на крайния продукт дестилатите отлежават за по-кратък или по-дълъг период от време в бъчви от български дъб. Така всеки път, когато отпивате Културна ракия, вие опитвате чиста, свежа или отлежала, истинска ракия без добавки, с доказан произход и високо качество.

Избирайки я, вие избирате най-доброто от културата на лозарството и винарството в България и всяка глътка ще го потвърди.

  • Дестилат: Червен Мискет.
  • Произход: България.
  • Опаковка: бутилка 0,200 л.
  • Алкохол: 40%.
  • Отлежаване: не по-малко от 3 години в бъчви от български дъб.

Това е една универсална ракия. Перфектно се съчетава със салати и ордьоври, когато е добре охладена.

Културна Отлежала е ракия за познавачи, подходяща както за аперитив, така и за диджестив, поднесена с ароматна пура.

Чудесно се вписва и в отбрани коктейли. Идеи за интересни комбинации можете да намерите на www.kulturna.bg.

Обявените цени са базови цени с ДДС за продажба на едро от Селеста Трейдинг ООД към търговски партньори.

Снимките използвани в този сайт са само с илюстративна цел.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)