Културна

Културна ракия идва от прочутата изба „Карабунар“ и с основание може да бъде наречена „културно наследство“. Тя се произвежда в лимитирани количества от червен мискет от собствени лозя. Този стар местен български винен сорт със сладки и сочни зърна зрее по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие (шарения вид) на почвите.
Освен на тероарните ососбености и вековната традиция на региона, доброто качество и чистотата на Културна ракия се дължи и на старата класическа технология на производство в медни казани, запазена и до днес от майсторите на Карабунар. Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина.
Дестилацията се случва максимално бързо след края на ферментацията. Резултатът е дестилати с неповторими аромати и вкус. В зависимост от категорията на крайния продукт дестилатите отлежават за по-кратък или по-дълъг период от време в бъчви от български дъб. Така всеки път, когато отпивате Културна ракия, вие опитвате чиста, свежа или отлежала, истинска ракия без добавки, с доказан произход и високо качество. Избирайки я, вие избирате най-доброто от културата на лозарството и винарството в България и всяка глътка ще го потвърди.


Подреди по:

Продукти

VIA VINERA
КУЛТУРНА РАКИЯ
ВНОС

Културна

Културна ракия идва от прочутата изба „Карабунар“ и с основание може да бъде наречена „културно наследство“. Тя се произвежда в лимитирани количества от червен мискет от собствени лозя. Този стар местен български винен сорт със сладки и сочни зърна зрее по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие (шарения вид) на почвите.
Освен на тероарните ососбености и вековната традиция на региона, доброто качество и чистотата на Културна ракия се дължи и на старата класическа технология на производство в медни казани, запазена и до днес от майсторите на Карабунар. Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина.
Дестилацията се случва максимално бързо след края на ферментацията. Резултатът е дестилати с неповторими аромати и вкус. В зависимост от категорията на крайния продукт дестилатите отлежават за по-кратък или по-дълъг период от време в бъчви от български дъб. Така всеки път, когато отпивате Културна ракия, вие опитвате чиста, свежа или отлежала, истинска ракия без добавки, с доказан произход и високо качество. Избирайки я, вие избирате най-доброто от културата на лозарството и винарството в България и всяка глътка ще го потвърди.


Подреди по:
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)