Елегантни, много постоянни и кремообразни мехурчета.
Брилянтен светло розов цвят.
Деликатно и ароматно плодово усещане с нотки на ягода, малина и роза.
Фамилията Pitars са поколения майстори винари, произвеждащи първокласни вина от 1510 г. насам. Култивират сорта Vitis vinifera в земите, в които вирее най-добре. Pitars са символ на автентична история, известни със своята страст към земята и лозите си.
- Почва: дребен чакъл с произход от предпланински нанос.
- Сортове грозде: Prosecco и Pino Noir.
- Система за обучение: GUYOT.
- Събиране на реколтата: първата седмица на септември, ръчно събиране.
- Винификация: винификация на бяло вино. Първата ферментация се прави в стоманени цистерни при контролирана температура, при която се добавя селектирана мая. Виното става пенливо в резервоарите с ниско температурно налягане (CHARMAT метод).
- Отлежаване: шест месеца в бутилка.
- Съдържание на алкохол: 11,5% Vol. налягане: 4,5BAR.
- Остатъчна захар: 18,5 G/L.
- Обща киселинност: 5,6 G/L.
Свежо и леко ароматно, виното е идеално за аперитив, с изключително приятен вкус, похвален избор за всеки повод.
Температура за сервиране: 8 - 10° C, в чаша за шампанско.