РАКИЯ КУЛТУРНА ЛЮТА - 500 ml

Каталожен номер:
0202001168
Website:
4.3 от 5 на база 10 клиентски оценки
143 клиентски отзиви
РАКИЯ КУЛТУРНА ЛЮТА

РАКИЯ КУЛТУРНА ЛЮТА - 500 ml

Каталожен номер:
0202001168
Website:

цена:

17.99 лв.

Описание

Културна Люта е уникална за българския пазар ракия, която предлага на любителите на силните усещания един нов и провокиращ вкусов подход.

Тя представлява висококачествена гроздова ракия, произведена от стари български сортове грозде, допълнена с огън от люти чушлета.

Крайният ефект от този уникален плод на нашия труд е интересен и изненадващ интензивен вкус, наситен с различни цветни нюанси.

История

Културна ракия идва от прочутата изба „Карабунар“ и с основание може да бъде наречена „културно наследство“. Тя се произвежда в лимитирани количества от червен мискет от собствени лозя. Този стар местен български винен сорт със сладки и сочни зърна, зрее по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие (шарения вид) на почвите.

Освен на тероарните ососбености и вековната традиция на региона, доброто качество и чистотата на Културна ракия се дължи и на старата класическа технология на производство в медни казани, запазена и до днес от майсторите на Карабунар.

Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина. Дестилацията се случва максимално бързо след края на ферментацията. Резултатът е дестилати с неповторими аромати и вкус. В зависимост от категорията на крайния продукт, дестилатите отлежават за по-кратък или по-дълъг период от време в бъчви от български дъб. Така всеки път, когато отпивате Културна ракия, вие опитвате чиста, свежа или отлежала, истинска ракия без добавки, с доказан произход и високо качество.

Избирайки я, вие избирате най-доброто от културата на лозарството и винарството в България и всяка глътка ще го потвърди.

Характеристики

  • Дестилат: стари български сортове комбинирани с люта чушка.
  • Произход: България.
  • Опаковка: бутилка 0,500 л.
  • Алкохол: 40%.

Препоръки за консумация

Културна Люта ракия е подходяща както за консумация като аперитив със салата или туршия, така и като дижестив.

Можете да ѝ се насладите миксирана с доматен сок в уникалния коктейл „Люта мара“ и в още интересни комбинации, които ще намерите на www.kulturna.bg.

Ето и списъкът с тайни съставки по оригиналната рецепта на бармана Емил Горанов:

  1. Културна Люта ракия

  2. Доматен сок

  3. Сминдух

  4. Ябълков оцет

  5. Сос "Уорчестър"

  6. Сол

Културна Люта е уникална за българския пазар ракия, която предлага на любителите на силните усещания един нов и провокиращ вкусов подход.

Тя представлява висококачествена гроздова ракия, произведена от стари български сортове грозде, допълнена с огън от люти чушлета.

Крайният ефект от този уникален плод на нашия труд е интересен и изненадващ интензивен вкус, наситен с различни цветни нюанси.

Културна ракия идва от прочутата изба „Карабунар“ и с основание може да бъде наречена „културно наследство“. Тя се произвежда в лимитирани количества от червен мискет от собствени лозя. Този стар местен български винен сорт със сладки и сочни зърна, зрее по слънчевите склонове на местността Шаровица, получила името си заради голямото разнообразие (шарения вид) на почвите.

Освен на тероарните ососбености и вековната традиция на региона, доброто качество и чистотата на Културна ракия се дължи и на старата класическа технология на производство в медни казани, запазена и до днес от майсторите на Карабунар.

Гроздето от собствени лозя се бере в най-подходящия момент с идеален баланс на киселини и захари, винифицира се, така както се е правело едно време и както сега се правят набиращите популярност по света „натурални“ вина. Дестилацията се случва максимално бързо след края на ферментацията. Резултатът е дестилати с неповторими аромати и вкус. В зависимост от категорията на крайния продукт, дестилатите отлежават за по-кратък или по-дълъг период от време в бъчви от български дъб. Така всеки път, когато отпивате Културна ракия, вие опитвате чиста, свежа или отлежала, истинска ракия без добавки, с доказан произход и високо качество.

Избирайки я, вие избирате най-доброто от културата на лозарството и винарството в България и всяка глътка ще го потвърди.

  • Дестилат: стари български сортове комбинирани с люта чушка.
  • Произход: България.
  • Опаковка: бутилка 0,500 л.
  • Алкохол: 40%.

Културна Люта ракия е подходяща както за консумация като аперитив със салата или туршия, така и като дижестив.

Можете да ѝ се насладите миксирана с доматен сок в уникалния коктейл „Люта мара“ и в още интересни комбинации, които ще намерите на www.kulturna.bg.

Ето и списъкът с тайни съставки по оригиналната рецепта на бармана Емил Горанов:

  1. Културна Люта ракия

  2. Доматен сок

  3. Сминдух

  4. Ябълков оцет

  5. Сос "Уорчестър"

  6. Сол

Обявените цени са базови цени с ДДС за продажба на едро от Селеста Трейдинг ООД към търговски партньори.

Снимките използвани в този сайт са само с илюстративна цел.

Последно разгледани


Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)