"Селеста Трейдинг" ООД е компания от групата "София Франс Ауто" - холдинг с над 25-годишна история, който започва дейността си през 1992 като дистрибутор на Peugeot в България.

 

През 2006 г. като част от стратегията си за диверсификация и водени от своята страст, създателят на СФА Стоян Желев заедно със запаления винолюбител Ивайло Жеглов навлизат във винарството с първите 200 декара лозя край гр. Килифарево в Северна България.

Решавайки да възродят традициите на Северна Тракия, където лозарството и винарството са част от живота на хората от хилядолетия, по-късно придобиват лозя и дестилерия в района на пазарджишкото село Карабунар. От самото начало те залагат на почти забравени локални сортове като димят, червен мискет, мавруд и рубин, с което печелят симпатиите на българската винена аудитория. Впоследствие засаждат и  френски сортове като каберне совиньон, мерло, сира, малбек, пино ноар, пино гри, совиньон блан и шардоне, развитието на които се благоприятства от тероарните особености на Карабунар и Килифарево. Изборът се базира както на следенето на пазарните тенденции, така и на техния афинитет към доброто вино и френския стил.

След 10 години и сериозни инвестиции в модернизация и разширение както на лозовите масиви, така и на производството на вина и ракии, капацитетът на избата достига 1000 тона грозде годишно. От 2018 качествените вина на Изба Карабунар се представят на ценителите под името Via Vinera - име, което обединява вековните традиции на Тракийската низина с тези от Дунавската равнина и ги надгражда с технологично съвършенство от 21 век, като им придава модерно звучене и идентичност.

"Селеста Трейдинг" ООД е създадена през 2015 и се развива в две основни направления: внос и дистрибуция на високоалкохолни напитки, и реализация на продукцията на Изба Карабунар на българския пазар.

За рекордно кратко време младият и амбициозен екип на дружеството успя да изгради добре балансирано портфолио от марки в средния и високия ценови сегмент във всички значими продуктови категории и да развие национално покритие. Селеста Трейдинг работи с марки, които притежават изразен облик и характер и прескачат правилата на категорията, като прокарват собствени пътища.

Силата на екипа се корени в неговата способност да подбира и позиционира правилните продукти, които изискват персонализирана стратегия, налагат собствени правила и диктуват новите тенденции в категориите.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)